Történeti áttekintés nevek nélkül : szilánkok 1.

előzmények

SZ. Zoltán  Kolozsváron élt, és mint sokan az ott élők közül a jobb élet reményében átköltözött az  anyaországba. Körülbelül húsz évvel ezelőtt megismerkedett M. Gergellyel.  Kapcsolatuk baráti   viszonnyá fejlődött, segítették egymást lehetőségeikhez képest. Semmi  különleges,  sok száz ilyen kapcsolat létesült.

Telt múlt az idő.  Zoltán  munkát vállalt, élte a fiatalok életét. Látta a lehetőségeket, az idő múlásával igényei is megnövekedtek. Kocsit lízingelt, milliós kölcsönt vett fel. Albérletben lakott, élettársi kapcsolatot létesített. Hamar rájött, hogy munkából ezt az életszínvonalat nem lehet finanszírozni, így eljárt gyógyfürdőkben és jövedelmét szekrények feltöréséből, lopásokból egészítette ki. Később munkahelyét is otthagyta. Fentiek miatt M. Gergellyel kapcsolata is lazábbá vált.

Néha szerepjátékoztak. T. Andrást  is ott ismerte meg. Két három  alkalommal találkoztak 2010.  április 17.-ig.

Ezen a napon SZ. Zoltán  valószínűleg lopni indult, ugyanis autópálya matricát vásárolt a Hungária   körúti benzinkútnál. Ezután felugrott M. Gergelyhez  hiszen Gergő  pár percre lakott a benzinkúttól.

Beszélgettek, közben megérkezett T. András.  A beszélgetés után mindenki ment a saját dolgára. Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy közösen elindultak volna valahova.

SZ. Zoltán ezen a napon állítólag eltűnt. Élettársa két nap múlva bejelenti a rendőrségen hogy Zoltán két napja nem jött haza.

                                                                                                                                                                                                   Történeti áttekintés 1. szilánk


2011.01. 25.   Egy holland turista csontot talál a Budai hegyekben az un. Kőfülkénél. 


2011.02.06. H. Tibor emberi koponyát talál a Kőfülkétől jobbra 15 m-rel a barlang felett. A koponyát egy pálcára tűzve beviszi a rendőrségre.


2011.02.09. A koponya mint bűnjel C. Attila őrnagy asztalán díszeleg.
Az alegységparancsnok nem tudja eldönteni, hogy ez most bűnjel, vagy valami játékszer.
Forgatja mint majom a zsebtükröt. Bűnjel nem lehet, hisz akkor 72 órán belül bűnjel jegyzékben kell vennünk. Olyan magasztos, irodalmi, mint Hamlet-ben. „Lenni vagy nem lenni?”  Tényleg, mit itt a kérdés?  Fogalma sincs, mit csináljon.

2011. 02. 13. H. Tibor  újabb csontokat és ruhafoszlányokat talál  a Kőfülke felett. 

Bemegy a rendőrségre és jelzi, hogy újabb leletekre bukkant.
Minden normális emberben felmerül a kérdés, ez az ember miért
keresgél ott vajon olyan szorgalmasan?
Indákba kapaszkodva lehet felmászni oda ahol állítólag a
ruhafoszlányokat és a csontokat találta, mondta később a rendőrségen
tett vallomásában.
Lehet, hogy érdekében állt az életveszélyesen meredek helye történő
keresgélés?
Lehet, hogy valaki megkérte, nézzen körül odafent, hátha talál valami
érdekeset?
Örültek H. Tibornak, hiszen mindenki arra vágyott, hogy fenn a hegyen, vasárnap délután, ebben a taknyos időben helyszíni szemlén vegyen részt. Vasárnap este 16 óra 30 perckor megkezdődik a HELYSZÍNI HALOTTSZEMLE. Az erről született jegyzőkönyv Közokirat. Kitöltését törvény szabályozza az abban foglaltaknak egyértelműnek, kétséget kizárónak kell lenni! A jkv. másolatát az esetleges félreértések elkerülése végett mellékelem.





L.  László r. zls, H. Tibor tanú és S. Tamás ügyfélként vesz részt.
Más nincs ott. Összeszedik a csontoka a szemle kezdetekor meg a ruhafoszlányokat. S. Tamás, vagy H. Tibor  készít a fellelt bűnjelekről  fényképeket. / Ha lett volna ott cipő, nadrág meg dzseki, azt is lefényképezték volna./ A nyomozó hatóság részéről nem készítenek fotókat, hiszen nem hoztak fényképezőgépet.

A helyszínen találtak  berakják egy fából készült ládába, majd elindulnak, Pilisborosjenőre a buszmegállóba. L. László  r. zls.. nevű bűnügyi technikus, bizottságvezető,  nem hozott fényképezőgépet, sem GPS koordináták meghatározására alkalmas eszközt. Minek? Ez egy helyszíni halottszemlén nem kell?  Ezek után joggal merül fel a kérdés, hogy a GPS koordinátákat hogyan, milyen műszerrel állapította meg. Márpedig a jkv.  szerint a  helyszín GPS koordinátákkal ott és akkor rögzítésre  kerültek. Ez a jegyzőkönyv  is  szerepel. Elindultak  sötétbe lefelé a buszmegállóba.

A buszmegállóban 21 órakor megérkezett dr. Sz. Miklós  ügyeletes orvos, aki elmondta, „Egy dobozban láttam  a csontokat, ruhadarab foszlányokat”.
A   2020. 12. 02. napján tartott tárgyaláson tanúként részletesen elmondja a történteket.
A  2011 02. 13. napján lefolytatott, helyszíni halottszemlén ez történt.

Ezt aláírta, hitelesítette   L. László r. zls.

H. Tibor hatósági tanú

Dr. Sz. M. ügyeletes orvos

Sem a Titanicot, sem Noé bárkáját,  nem találták meg a jkv.-ben leírtakon kívül !    


2011. 02. 13.-án 22 órakor elindult a hulla szállító autó egy faládával, benne 6db  csonttal és ruhafoszlányokkal, azzal a céllal, hogy a talált bizonyítékokat a SOTE  korbonctani osztályán adják le. Azt, hogy mi történt a következő héten  azt L. László r. zls. bizottság vezetőnek kell tudni.  Nagyon nehéz magyarázatot adni azokra a tényekre, hogy miért nem lettek bűnjelek jegyzékbe  véve 72 órán belül, pontosabban a talált bűnjelek miért nem lettek egyáltalán bűnjel jegyzékbe véve!


Kérdőív,

   3. szilánk 2011 03.23.-án  Dr. M. Lóránt igazságügyi orvosszakértő  írásban kéri L. László r. zls.-t, hogy küldje meg a  hiánytalan helys...